Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2011 16:32:27

Od reforem neustoupíme, o detailech jsme připraveni jednat

Od reforem neustoupíme, o detailech jsme připraveni jednat

Klíčovými body začínající mimořádné 20. schůze Poslanecké sněmovny bude projednání tří zdravotnických zákonů a dvou zákonů tvořících penzijní reformu.

Poslanecký klub ODS dnes na svém zasedání jednomyslně podpořil dohodu o dodatku ke koaliční smlouvě podepsaném 30. června. Po jednání klubu to uvedl jeho předseda Zbyněk Stanjura. Za klíčové body začínající mimořádné 20. schůze Poslanecké sněmovny označil projednání tří zdravotnických zákonů a dvou zákonů tvořících penzijní reformu. Za důležité považují poslanci ODS také změny v zákoníku práce a zřízení Generální inspekce bezpečnostních sborů.

"O jednotlivostech jsme připraveni vést s opozicí diskuzi na půdě výborů, kterým budou zákony v prvním čtení přiděleny k projednání. Od reforem jako celku ale neustoupíme," zdůraznil Zbyněk Stanjura. "Levice a odbory se opakovaně snaží budit dojem, že reformy předkládáme narychlo, bez důkladné analýzy a debaty. Není to pravda. Všechny dnes předložené zákony jsou výsledkem mnohaměsíční a dokonce mnohaleté přípravy a debaty mezi politiky i odborníky. Předkládané zdravotnické zákony vycházejí ze znění, která zpracovali minulí ministři za ODS Tomáš Julínek, Dana Jurásková a jejich týmy. Penzijní reformu řešilo několik expertních týmů a mluví se o ní již mnoho let. Její předložená podoba z těchto debat vychází a představuje logicky odborný i politický kompromis, který jsme připraveni prosadit."

Zbyněk Stanjura krátce okomentoval také dnešní protesty odborářů proti zdravotnické reformě. "Všimli jsme si, že odborům došly argumenty a proto používají jenom pantomimu. Je příznačné, že demonstrují proti nadstandardu a proti zvýšení poplatků za pobyt v nemocnicích. Ani jedno z těchto dvou témat nebude na této schůzi sněmovna projednávat. Je vidět, že ty návrhy zákonů, které zejména posilují práva pacientů, nečetli," uvedl Stanjura.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama