PhDr. Matěj Stropnický

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2017 6:29:00

Dřevozpracující průmysl i odběratele máme tentokrát na své straně

Dřevozpracující průmysl i odběratele máme tentokrát na své straně

Komentář na facebookovém profilu k petici ministru zemědělství

Jako největší sucho zas. Spouštíme petici (ZDE), kterou chceme přimět ministra zemědělství Mariana Jurečku, aby nechal změnit certifikaci českých lesů na režim FSC. Držitel tohoto certifikátu se zavazuje, že při kácení netvoří holoseče a při hospodářské obnově lesa monokulturní výsadbu. To teď v Česku neplatí.

Pestré a průběžně prořezávané lesy zadrží víc vody hned tam, kde dopadne. Dřevozpracující průmysl i velké odběratele máme tentokrát na své straně.

Jurečka svým zpátečnictvím ohrožuje celé pracovní odvětví, několik tisíc lidí, právě proto, že zahraniční odběratelé udržitelné hospodaření s lesy vyžadují. Konečně příklad společenské odpovědnosti firem, který ve velkém doráží na nás. Jo, i když je to třeba i IKEA, která tak ráda neplatí daně.

Podepište!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama