Mgr. Petr Trombik

Bezpečnostní expert
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2017 19:42:40

Prohlášení Akce D.O.S.T. k volbám do Poslanecké sněmovny PČR

Prohlášení Akce D.O.S.T. k volbám do Poslanecké sněmovny PČR

Petr Trombik nominovaný Akcí D.O.S.T. kandiduje na pátém místě na kandidátce SPD v Praze

Akce D.O.S.T. letos dovrší deset let své existence. Je to společnost nadstranická, a proto v době voleb vždy vyzývala k podpoře konkrétních kandidátů vybraných z různých politických stran. Šlo o takové kandidáty, kteří buď připojili svůj podpis k Manifestu D.O.S.T., nebo svým životem a veřejným působením souzněli s jeho idejemi a hodnotami.

Volby do Poslanecké sněmovny PČR, které nás čekají na podzim tohoto roku, se však od voleb v minulých letech výrazně liší, neboť se, byť si to veřejnost dosud připouští jen pomalu a nedostatečně, zásadním způsobem proměnil prostor kolem nás a jeho pravidla, a tím i naše situace jako národa a státu.

Změnila se Evropská unie, jejíž strukturu opustila Velká Británie. Změnila se politická mapa u nás, i v řadě jiných zemí, zřetelným posunem od souboje pravice s levicí k ideově vyprázdněné a nevypočitatelné „antipolitice“ oligarchů nebo jimi instalovaných figur. Změnil se přístup západoevropských vlád k nedotknutelnosti hranic, k pravidlům imigrace i k samotnému pojmu občanství.

Rýsují se tak nová témata a fatální problémy, v jejichž světle se mnohé půtky včerejška jeví jako malichernosti. Přesto, a to je bohužel pro současnou situaci příznačné, tradiční strany, jež se po léta pohybují na české politické scéně, neumějí ve svých volebních programech a veřejných vystoupeních tyto změny reflektovat a nemají konzistentní zásadové stanovisko k žádnému z naznačených témat.

S ohledem na tyto skutečnosti, jakož i proto, že za nejzávažnější z aktuálních hrozeb považuje problém masové imigrace, rozhodl se výbor Akce D.O.S.T. před letošními sněmovními volbami k výjimečnému kroku, totiž: Vyjádřit podporu hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD), které, jako jediný z relevantních politických subjektů u nás, má odvahu jít do voleb s jasným NE ilegální imigraci!

Výbor také podpořil účast signatáře Manifestu D.O.S.T. , Mgr. Petra Trombika na pátém místě kandidátní listiny SPD v Praze.

Těm konzervativním voličům, kteří chtějí dát svůj hlas přece jen některé z tzv. tradičních stran, pak výbor doporučuje, aby využili alespoň možnosti preferenčních hlasů a „kroužkovali“ vybrané solidní osobnosti, v opozici proti „oficiálním“ lídrům kandidátních listin. Teoreticky by tak mohli pozměnit pořadí kandidátů, ale především by tím dali najevo nesouhlas se stávajícím vedením a směřováním těchto stran.

V Praze, 15. srpna 2017

Za výbor Akce D.O.S.T.:
Petr Bahník, předseda
Michal Semín, místopředseda
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama