Bc. František Gábor

  • TOP 09
  • Liberec (nečleněné město)
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2017 19:36:00

Liberec potřebuje koordinátora dopravy

Liberec potřebuje koordinátora dopravy

Městská koalice zastupitelů zvolených za ANO a Změny pro Liberec je už od jara nefunkční a neschopná přijímat důležitá rozhodnutí. Důsledkem toho je neprůjezdnost Liberce, která velmi zhoršuje kvalitu života obyvatel a odrazuje návštěvníky města.

Jeho rada přitom už zřídila funkci dopravního koordinátora, který by mohl vnést do plánování uzavírek řád. Primátor ovšem toto rozhodnutí zvrátil a ubližuje tím celému Liberci, kritizuje opoziční zastupitel za TOP 09 František Gábor.

„Katastrofální stav dopravy v Liberci lze popsat jako adrenalinovou hru, v níž nikdo nemůže vyhrát,“ říká liberecký zastupitel za TOP 09 František Gábor. Řešením podle něj mohlo být zřízení funkce dopravního specialisty, který by koordinoval sladění uzavírek, způsobených opravami. „Ty jsou jistě nutné, ale bez jakékoliv místně a časové promyšlené koordinace způsobují letní kolaps,“ vysvětluje František Gábor a připomíná, že rada města již dříve zřídila funkci dopravního koordinátora. Primátor Tibor Batthyány (zvolený za ANO) to však označil za nesprávné rozhodnutí, pozastavil jeho výkon a prosadil v zastupitelstvu jeho zrušení. Jiné východisko však primátor ani rada nenabízí a Liberec je nyní městem aut zaseklých v nekonečných kolonách.

„Koalice tvrdí, že chce do města pod Ještědem přilákat víc turistů, kteří by tu utratili více peněz, ale ve skutečnosti dělá všechno pro to, aby je odradila,“ říká František Gábor, který by si sám přál zvýšení počtu návštěvníků. „Město má hostům hodně co nabídnout, je však problém se k té nabídce dostat. Když se labyrintem uzavírek proderou třeba do ZOO, zjistí, že nemají kde zaparkovat. Ani zde, ani nikde jinde – kromě nákupních center.“

Jako opoziční zastupitel v menšinové pozici František Gábor podle svých slov nemůže občanům města slíbit prosazení nápravy, hodlá však na jednáních zastupitelstva tento problém alespoň vytrvale připomínat. „Vymyslet funkční dopravní koncepci, vstřícnou k řidičům i chodcům, je jedním z prvořadých úkolů koalice, která zatím předvádí, že nic nevymyslí, což však odnášejí obyvatelé i návštěvníci Liberce,“ říká zastupitel František Gábor, který na druhém místě volební listiny TOP 09 v Libereckém kraji kandiduje i do Poslanecké sněmovny. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama