Bc. František Gábor

  • TOP 09
  • Liberec (nečleněné město)
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2018 15:58:30

V Liberci jako v béčkovém filmu

V Liberci jako v béčkovém filmu

Černé kukly běhají po městě, zatýká se, odvolává se z rady, píše se trestní oznámení… To není scénka z béčkového filmu. To je realita posledních několika dní u nás v Liberci.

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu totiž zasahovali hned na několika místech. Jejich cílem byl nejdříve krajský úřad. Podle jeho mluvčí muže zákona zajímali okolnosti dopravní obslužnosti kraje. Policie „navštívila“ také ČSAD Liberec a nejnověji i budovu libereckého dopravního podniku a společnosti BusLine. U devíti lidí bylo zahájeno trestní stíhání.

To chce podat i hlava města, primátor Tibor Batthyány (dříve ANO). Světe div se na svého statutárního náměstka Jana Korytáře (Změna) za to, že mu prý za zády koupil autobusové nádraží.

Opozice by se teď mohla bít v prsa, lepší důkaz o nefungování nestandardní nekoalice by ani nevymyslela. Je to škoda pro město, ve kterém všichni žijeme. Takový nesoulad ve vedení města, poškozuje jen zase město a jeho fungování, za které jsou tito politici zodpovědní.

Důsledkem je po všech stránkách špatné řešení kauzy „autobusák“. Můžeme se snažit dlouhodobě prosazovat pravicová řešení, kterým by v tomto případě bylo nahradit méně schopného podnikatele schopnějším. A bylo by to reálné, protože zájemci jsou, osobně jsem s nimi jednal. Ale rovnou odkup pozemků? To mělo být až krajním řešením.

Když už se to stalo, není mi jasná jediná věc. Proč už v tuto chvíli nikdo z města nejedná s krajem o tom, jak bude vypadat dopravní obslužnost dál? Zdá se, že parnímu válci liberecké koalice definitivně došla pára.

František Gábor (TOP 09), zastupitel města, předseda krajské organizace TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama