ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2017 14:47:00

Praha pokračuje v přípravě rekonstrukce Palachova náměstí

Praha pokračuje v přípravě rekonstrukce Palachova náměstí

Příprava rekonstrukce náměstí J. Palacha postoupila do dalšího stádia. Praha zadala vypracování projektové dokumentace pro celkovou úpravu parteru, včetně inženýrské činnosti.

 Projekt vyjde z vítězného architektonického návrhu Václava Králíčka. Celková předpokládaná hodnota zakázky je 33,5 mil Kč a vlastní realizace stavby by měla začít na přelomu let 2019 a 2020.

„Rekonstrukce nabídne důstojné veřejné prostory pro studenty okolních škol a návštěvníky Rudolfina a stane se tak opravdovým živým náměstím,“ uvedla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

Nové řešení architekta Králíčka má za cíl funkční a estetické vylepšení celého náměstí a jeho přilehlého okolí. V rámci změn dojde např. k přesunu výdechů z garáží stranou z centrální plochy náměstí. Úpravy proběhnou ve třech etapách – 1. rekonstrukce parteru vlastního náměstí Jana Palacha, 2. přilehlé partie Alšova nábřeží a 3. řešení části ulic Křížovnická, 17. listopadu, Kaprova Valentinská a Široká.

Původní soutěž byla vyhlášena v lednu 2002 a jejím cílem bylo nalézt nejvhodnější koncepci komplexního architektonického řešení na úpravu náměstí. Jejím vítězem se stal architekt Václav Králíček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama