Mgr. Ondřej Benešík

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2017 14:41:00

Budeme rozhodovat podle morálního kodexu hnutí ANO

Budeme rozhodovat podle morálního kodexu hnutí ANO

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 9. 2017 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

 Vážený pane předsedo, dámy a pánové,

já jsem pochopil z těch všech řečí - a koneckonců myslím, že to zaznělo i explicitně - že všichni se snaží odstranit pana Babiše a pana Faltýnka z politiky. V podstatě jsem to pochopil tak, že tato Sněmovna soudí pana Babiše a pana Faltýnka, protože prostě čistí českou politiku.

Já se proto ptám, pokud všichni, já jsem představitel velmi tradiční politické strany, která je tady téměř sto let, je tady déle než původní strana pana Babiše a trošku kratší dobu než původní strana pana Faltýnka, jaký podíl na tomto má KDU-ČSL. Vůbec žádný. Prostě přišla nám tady žádost o vydání, my se o tom bavíme a buď rozhodneme, nebo nerozhodneme. To je prostě všecko.

A pokud tady někdo tvrdí, že to má být mediální lynč, že to je prostě namířeno proti nim, aby před volbami někdo někoho zkompromitoval, tak já mám z těch diskusí a z těch novinových článků právě opačný dojem, že to má panu Faltýnkovi a panu Babišovi pomoci. Tak mi to prostě připadá.

Prosím, netahejte do těchto diskusí všichni KDU-ČSL. My s tím nemáme vůbec nic společného a budeme se rozhodovat podle vašeho morálního kodexu hnutí ANO.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama