Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2011 16:45:00

Ministr Pospíšil v případě novely stalkingu nemluví pravdu

Ministr Pospíšil v případě novely stalkingu nemluví pravdu

Když jsme v pondělí spolu se stínovou ministryní pro lidská práva a rovné příležitosti Michaelou Marksovou-Tominovou zveřejnil záměr zpřísnit zákon o stalkingu, ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil označil tuto iniciativu za populismus...

A navíc se mu nelíbilo, že jsme tento návrh nekonzultovali s legislativci z jeho ministerstva. Nechme stranou to, že ministr Pospíšil také své návrhy s opozicí nekonzultuje.

Ministr Pospíšil by si však měl zamést především před vlastním prahem. Není pravdou, že by s návrhem na zpřísnění stalkingu nepřišlo jeho ministerstvo do styku. Když se v minulosti tento návrh projednával, snesla se od odborné veřejnosti kritika, že neobsahuje všechny formy stalkingu a že je příliš „měkký“. Tehdy však byli odborníci ministerstvem spravedlnosti ujišťováni, že po roce dojde k vyhodnocení zákona a navrhne se případná novela. Nestalo se tak. I proto jsme s touto novelou přišli, protože stalking považuji za velmi podceňovaný problém.

Ministr Pospíšil by si tak měl dříve, než začne mluvit, svá tvrzení ověřit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama