ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2017 21:35:35

Pod takové saldo se jako zodpovědný ministr financí nechci a nemohu podepsat

Pod takové saldo se jako zodpovědný ministr financí nechci a nemohu podepsat

Vyjádření ministra financí Ivana Pilného po zhodnocení odpovědí jednotlivých resortů na výzvu premiéra Bohuslava Sobotky ohledně možných úspor v jejich kapitolách za účelem navýšení platů ve veřejném sektoru.

Všechny resorty na výzvu pana premiéra sdělily, že nemohou na příští rok ve prospěch učitelů ušetřit vůbec nic. Ani pan ministr Zaorálek, který sliboval, že dá 15-20% ze svého rozpočtu na platy učitelů. Kromě pana Pelikána a pana Bělobrádka mají naopak všichni ministři další nadpožadavky a dohromady chtějí navíc 33 miliard korun. Schodek státního rozpočtu by se tak v součtu s mzdovými požadavky odborářů šplhal ke 100 miliardám korun. Pod takové saldo se v době rekordního hospodářského růstu jako zodpovědný ministr financí nechci a nemohu podepsat. Ostatní ministři mají právo na něm trvat, ale zároveň mají povinnost občanům říct, že platy jim chtějí zvyšovat na dluh budoucích generací.

Ivan Pilný, ministr financí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama