ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2017 18:02:00

Podpora usnesení, založeného na informacích z kriminální činnosti, je těžko akce

Podpora usnesení, založeného na informacích z kriminální činnosti, je těžko akce

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. 9. 2017 k Závěrečné zprávě vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny

 Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. 9. 2017 k Závěrečné zprávě vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k prověření, zda nedocházelo k protiprávnímu jednání v souvislosti s možným neoprávněným získáváním spisů orgánů činných v trestním řízení nebo informací z těchto spisů a zda informace takto získané nebyly zneužívány k ovlivňování politické soutěže nebo destabilizaci demokratického právního státu

Vážený pane předsedající, vládo, kolegyně, kolegové,

já mám jednu krátkou poznámku. Nechám stranou to, že jsem se nedověděl, zda byly nebo nebyly autentické ty nahrávky, které vlastně vyvolaly vznik té komise a přestože se domnívám podle některých názorů, že to bylo možné zjistit, ale nechám stranou i ta doporučení, protože si myslím, že to je třeba kvalifikovaně posoudit. To, co mi trochu zpochybnilo podpoření toho usnesení, je, že mezi případy, o které se opírá komise, jako příklady úniků je uvedena mailová korespondence z vykradených mailů Úřadu vlády. A ta otázka, kterou si kladu, je, jestli hacknuté maily mají být východiskem práce parlamentní komise. Tu otázku vnímám jako do určité míry etickou. Možná by neuškodilo, kdyby mezi těmi body, které jsou tam navrhované, se slovo etická nebo etika práce objevilo, protože možná bychom potřebovali méně legislativní nebo exekutivní restrikce, kdybychom tu etickou stránku věci zdůraznili.

Ale moje otázka je, zda - myslím, že jde o tu komunikaci pana Přikryla, a protože v tom balíku ukradených mailů se objevily i moje maily, nevím, jak daleko se to vyšetřilo, tak považuji za pro mě dost těžko akceptovatelné, abych podpořil usnesení, které je založené na informacích z kriminální činnosti.

Děkuji.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama