Petr Bajer

  • Soukromníci
  • Holice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2017 11:27:32

Účtenková loterie je státem organizovaný hazard

Účtenková loterie je státem organizovaný hazard

Účtenková loterie je podle našeho názoru obludnost, která nemá v České republice historii ani obdoby.

Nikdy se u nás nestalo, aby stát šel dobrovolně do hazardu a vznikla zde státem regulovaná hazardní hračka, která nepochybně nemá vůbec žádný zákonný důvod a je vrcholem drzosti.

Vládnoucí politická garnitura zneužívá pravomoci, protože peníze, které se rozdělují, jsou ze státního rozpočtu a utrácí tak nesmyslně naše daně. Jsme přesvědčeni, že většina národa toto vidí velmi negativně, a to i ta, která částečně souhlasila s přijetím Elektronické evidence tržeb. Účtenková loterie podněcuje k udavačství a vyrovnávání si účtu mezi jednotlivci, nemá pevně a jasně stanovena pravidla tak, že vzniká reálné nebezpečí hry osob do 18 let věku. Mladiství tak mohou sbírat účtenky a registrovat vše na e-mail svých rodičů.  Elektronická evidence tržeb dále zatěžuje podnikatele a jsme stále přesvědčeni, že není nutná a nenaplní státní kasu, jak ukazují politiky deklarované čísla. Ministerstvo financí odhaduje náklady na Účtenkovou loterii na jeden milion korun měsíčně, tedy dvanáct milionů za první rok provozu. Za jeden rok navíc ministerstvo mezi lidi slibuje rozdělit výhry za 65 milionů.  Jenže v praxi se bude vyhrávat spíš jen pár stovek.

První dvě vlny EET enormně zatížily drobné živnostníky a podnikatele. Přesto se současné vládní strany domluvili na tom, že chtějí pokračovat v dalších vlnách. KDU - ČSL hlásilo, že nebude pro to, aby se spustila 3. vlna právě proto, že pro určité skupiny obyvatel je toto opatření naprosto likvidační. Já si osobně myslím, že tento krok bude stát obrovské množství financí, hodně krve.  Jednotlivci, kteří 25 let budovali své živnosti tak dostanou poslední hřebíček do rakve, protože provoz, vždycky něco stojí. Malé hospody, malé krámky na vesnici, kde se nepodniká, ale jde spíše o služby obyvatelům, to budou mít zase těžší. Lidé nechtějí nastupovat do zahraničním kapitálem vlastněných montoven,  provozovny mají ve svém domku a podnikání už jim nepřináší vůbec žádný efekt. Demografická data potvrzují, že naše vesnice vymírá a toto opatření je jen poslední ranou. Vláda si potom odsouhlasí dotace pro podnikatele na vesnici a bude se tvářit, že je vše v naprostém pořádku. Ptám se na závěr, nebylo by lepší nechat živnostníky normálně fungovat? Účtenková loterie je důkazem toho, jakým bahnem nesvobody a regulací se dnes musíme brodit.

Petr Bajer – předseda Strany soukromníků České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama