TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2017 13:46:00

Klub TOP 09 a nezávislých na Městském okruhu trvá

Klub TOP 09 a nezávislých na Městském okruhu trvá

Prohlášení klubu zastupitelů za TOP 09 a nezávislých

Výsledek dnešního jednání mimořádného zastupitelstva hlavního města Prahy jednoznačně dokazuje, že vedení Prahy se rozhodlo blokovat rozvoj klíčové dopravní infrastruktury. Představitelé TOP 09 a nezávislých na zahájení dostavby městského a pražského okruhu trvají, a proto ve spolupráci s ODS iniciovali schůzi zastupitelstva, aby práce na jeho dostavbě mohly konečně začít. Zástupci pražské koalice však svými hlasy program jednání nepodpořili a práce na zahájení dostavby Městského okruhu se tak odkládají na neurčito.

"Položili jsme systémové základy, aby dopravní infrastruktura v Praze mohla být dokončena. Dva a půl roku tato vláda v otázce Městského okruhu neudělala vůbec nic. Z úst radních už skoro tři čtvrtě roku slyšíme pouze plané sliby. K dnešnímu dni jsme dle harmonogramu už o pět měsíců zpožděni a pro nějaké další odklady neexistuje žádný důvod. Proto jsme se rozhodli zastupitelům předložit naprosto identický materiál, který dle slov primátorky Krnáčové radní schválili jednomyslně. Je tedy paradoxní, že my jako opozice jsme předložili materiál, který si sami před čtrnácti dny odhlasovali, a nyní ho fakticky na několik dalších měsíců zablokovali," řekl k tomu místopředseda pražské TOP 09 a bývalý náměstek pro infrastrukturu Jiří Nouza.

"Současná koalice jednoduše lže a podvádí Pražany. Neměl by být přeci problém podpořit svůj vlastní materiál. Bez schválení příslušného tisku pražským zastupitelstvem totiž není možné, aby se v této záležitosti začalo něco dít. Pražané se tak trochu stali rukojmím současné pražské koalice, neboť budou na dokončení klíčové infrastruktury, jako je Městský a Pražský okruh, čekat kvůli neschopnosti radních další dlouhé roky. Tím, že na dnešním mimořádném jednání zastupitelstva, svolaném právě kvůli Městskému okruhu nebyl schválen program, dali koaliční zastupitelé za ANO, ČSSD a Trojkoalici jasně najevo svůj postoj. Všem stávajícím představitelům Prahy je vývoj infrastruktury v metropoli naprosto lhostejný. Jak jinak si vykládat to, že jsme jim ve spolupráci s ODS a klubem Nezávislí nabídli všechny naše opoziční hlasy, které by k dalšímu posunu v rozvoji dopravy v Praze plně dostačovaly, dodal k tomu předseda klubu zastupitelů za TOP 09 a nezávislých Václav Novotný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama