ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2011 18:43:17

Olomoucký kraj podpořil skauty na cestě do Švédska

Olomoucký kraj podpořil skauty na cestě do Švédska

Skauty z Dubu nad Moravou přijal před jejich cestou na XXII. Světové setkání skautů 2011, tzv. „jamboree“, náměstek hejtmana Pavel Horák.

Olomoucký kraj podpořil u příležitosti oslav stého výročí českého skautingu jejich účast na tradiční mezinárodní akci částkou 285 tisíc korun. Desetidenní setkání více než 25 tisíc skautů z celého světa začne 27. července ve švédském Rinkaby.

Světové jamboree je nejvýznamnější skautskou akcí, která se koná jednou za 4 roky mnohdy ve vzdálených a finančně těžko dostupných zemích (1999 Chile, 2003 Thajsko). Snahou organizátorů bylo zajistit v tomto jubilejním roce co nejpočetnější reprezentaci z České republiky. Kromě příležitostí pro české skauty poznat kultury jiných zemí, zdokonalit se v cizích jazycích a navázat zahraniční kontakty je akce příslibem nových možností partnerské spolupráce na úrovni města i kraje v místech, kde se tyto kotakty zatím nerozvinuly: kromě prezentace českého skautingu poskytnou skautští činovníci nabídku na výměnný pobyt skautů ze Švédska, Finska a Estonska v Olomouckém kraji v roce 2012 a následně i v dalších letech.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama