Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2017 21:23:00

Silničáři budou v zimě více uklízet

Silničáři budou v zimě více uklízet

Ke zvýšení počtu v zimě udržovaných kilometrů přistupuje vedení kraje.

 Radní odsouhlasili nové znění Nařízení Královéhradeckého kraje, kterým se vymezují úseky silnic II. a III. tříd v kraji, na kterých se pro jejich malý dopravní význam nezajišťuje sjízdnost odstraňováním sněhu a náledí v zimním období.

Pro krajskou Údržbu silnic Královéhradeckého kraje to znamená, že silničáři budou v zimě udržovat více úseků, a to napříč celým krajem. „V letošním roce snižujeme počet v zimě neudržovaných kilometrů silnic II. a III. třídy o 64 kilometrů, což je o více než 20 % oproti loňskému roku. V minulém období se neudržovalo celkem 287 kilometrů a nyní se dostáváme na 223 kilometrů silnic,“ uvedl náměstek hejtmana odpovědný za dopravu a silniční hospodářství Martin Červíček.

Královéhradecký kraj spravuje celkem 3300 kilometrů silnic II. a III. třídy. Úseky, na nichž se pro jejich malý dopravní význam nezajišťuje sjízdnost odstraňováním sněhu a náledí, je vlastník povinen označit příslušným dopravním značením.

Do seznamu udržovaných silnic přibyly desítky úseků napříč celým krajem, včetně okrajových oblastí. „Považuji to za správné rozhodnutí a jsem rád, že se nám při přípravě plánu na letošní sezonu podařilo reagovat na požadavky starostů obcí, Policie ČR, rozvoje dopravní obslužnosti a změn v silniční síti. Zároveň chceme každý rok seznam neudržovaných úseků přehodnotit a zvážit, zda by neměly být do plánu zimní údržby zařazeny další komunikace,“ doplnil náměstek hejtmana Červíček.

Zimní údržbu silnic II. a III. třídy zajišťuje krajská akciová společnost Údržba silnic Královéhradeckého kraje a.s. V minulé sezoně bylo na zimní údržbu od listopadu 2016 do dubna 2017 vynaloženo 177,5 milionu korun. Pro nadcházející zimní období se počítá s obdobným rozpočtem.

O konkrétní podobě plánu zimní údržby na období 2017/2018 bude podrobněji informovat náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství Martin Červíček před začátkem zimní sezony.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama