Bc. Markéta Wernerová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2017 12:07:00

Dálnice D6 i občané byli tři roky rukojmím ministerstva

Dálnice D6 i občané byli tři roky rukojmím ministerstva

Volby mají čarovnou moc. Před třemi roky jsme žádali Ministerstvo dopravy, aby vypustilo ze zpoplatnění dálnici D6. Ministerstvo dopravy v oficiálním připomínkovém řízení žádost Karlovarského kraje zamítlo.

 Oficiálním důvodem bylo, že seznam komunikací, které budou vyjmuty ze zpoplatnění, byl dán politických rozhodnutím vedení Ministerstva dopravy, tento seznam nebude dál rozšiřován a další výjimky jsou tedy nepřípustné. Nyní, po třech letech, je vše najednou jinak a pan ministr Ťok, shodou okolností lídr za hnutí ANO v našem kraji, dal celé věci zelenou.

Jinými slovy, Karlovarský kraj a jeho občané museli zbytečně čekat neuvěřitelných 36 měsíců až Ministerstvo dopravy v čele s panem Ťokem usoudí, že přišel ten správný (předvolební) čas a na dálnici D6 poplatky zruší. Jinými slovy, občané museli zbytečně platit 36 měsíců za užívání D6, a to na základě politického rozhodnutí jednoho ministerstva.

"Už od počátku jsem říkal, že nehledám důvody, proč to nejde, ale naopak argumenty, jak by to šlo, aniž bychom tím narušili jednotný přístup ke zpoplatnění dálniční sítě. Nyní mám pro lidi dobrou zprávu, rozhodl jsem, že karlovarskou část D6 vyjmeme ze zpoplatnění. Od příštího roku budou tedy moci lidé jezdit mezi Karlovými Vary a Chebem bez dálniční známky." Tento výrok pana Ťoka v kontextu rozhodnutí Ministerstva dopravy před třemi lety považuji za výsměch a politický cynismus.

Samozřejmě, je lepší nyní než nikdy. Ale politika, která je takto fatálně ve vleku voleb a nedbá zájmů občanů, mě děsí. Nabízí se jednoduchá otázka: pokud by pan Ťok nebyl lídrem v Karlovarském kraji, jak by to asi s D6 dnes bylo? Byla by i nadále kvůli POLITICKÉMU ROZHODNUTÍ Ministerstva dopravy zpoplatněna? Co myslíte?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama