RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2017 7:28:00

Vodovod a kanalizace na sídlišti Baba II projdou rekonstrukcí

Vodovod a kanalizace na sídlišti Baba II projdou rekonstrukcí

Důkladnou rekonstrukcí projde vodovod a kanalizace vybudované v 70. letech na památkově chráněném sídlišti Baba II v Dejvicích. Stavba je zahájena ve východní části v ulicích Fragnerova a na Ostrohu.

 Investiční náklady činí 23 milionů korun, zhotovitelem je společnost EKIS, s r. o. Projekt na zbývající část stavby se nyní připravuje.

Práce budou zahájeny opravou stávající kanalizace, kterou se po jejím vyčištění protáhne rukávec o příslušném průměru. Dalším technologickým postupem se rukávec zpevní a vytvoří v podstatě nové potrubí. Jde o bezvýkopovou technologii, kterou lze provádět i za nepříznivých klimatických podmínek. Životnost navrženého materiálu je více než 20 let. Součástí stavby je i oprava povrchů v celé šíři komunikací, vozovky dostanou nový asfaltový povrch, chodníky mozaikovou dlažbu.

Stavbu včera slavnostně zahájila radní hl. m. Prahy pro oblast infrastruktury a životního prostředí Jana Plamínková, která při této příležitosti uvedla: „Oblast Baba patří mezi významné lokality z architektonického hlediska. Jsem ráda, že po rekonstrukci sítí a komunikací bude i veřejný prostor odpovídat významu tohoto místa.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama