Ing. Miloslav Soušek

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2017 12:18:00

Piráti nebo korytáři?

Piráti nebo korytáři?

Na politické scéně se objevila pirátská loď. S čerstvým větrem v zádech. Zdálo se, že sympatický projekt. Konečně něco i pro mládež.

Schwarzenbergovo číro vypelichalo a zelení ukázali, že vůbec nejde o ekologii, ale jak se dostat ke zdrojům peněz z veřejných rozpočtů.

Piráti romanticky okouzlili mladé a nadchli nás dříve narozené, svým odporem ke konvencím. Vůle prosazovat volný internet, postavit se zlodějskému autorskému zákonu, vyhranit se proti stojatým a páchnoucím vodám stávající politiky, to je přece skvělé.

Je pár hodin po volbách a šéf Pirátů prohlásí v rádiu: „Jdeme do opozice. Ale třeba nějaké náměstky na ministerstva bychom panu Babišovi dodat mohli... „

Zatím žádnému novému subjektu na politické scéně se nepodařilo říci si o koryta tak rychle, jako pirátům. Rekordmani. Zcela se rozplynul sen o jejich transparentnosti. Z odporu k trafikám jsou jednou větou prázdné kecy.

Romantismus je pryč. Do českých politických vod vplula pirátská fregata. Převlečení piráti odhazují masky a John Silver velí chovat se bez milosti. Začíná být jasné, proč námořníci piráty nesnášeli a nemilosrdně popravovali.

Možná budeme ještě se slzou v oku vzpomínat na Zelené a Věci veřejné.

Miloslav Soušek, místopředseda KV SPO Pardubický kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama