Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2017 18:12:15

Bedřich Stehno získal Cenu Františka Hrubína

 Bedřich Stehno získal Cenu Františka Hrubína

V aule benešovského gymnázia se 9. listopadu konal za podpory Středočeského kraje a města Benešov již III. ročník slavnostního vyhlášení ceny Františka Hrubína 2017.

 V aule benešovského gymnázia se 9. listopadu konal za podpory Středočeského kraje a města Benešov již III. ročník slavnostního vyhlášení ceny Františka Hrubína 2017. Ocenění převzal básník Bedřich Stehno za svou již 6. sbírku Jadérka, kterou vydalo brněnské nakladatelství Kmen. Cena je udělovaná středočeskému spisovateli za nejlepší knihu roku, na výběru pečlivě pracuje odborná porota.

"Když jsem jako školák recitoval Hrubína, neuvědomoval jsem si, jak mě bude tento básník provázet celý život. Později jsem zjistil při čtení proklatých básníků, že to byl opět Hrubín, který je přeložil. Pak jsem se k němu vracel se synkem, který se s ním setkal opět ve škole a zdálo se, že kruh se uzavřel. Ale teď již potřetí si nejenže připomínáme mistrovo dílo, ale oceňujeme ty, kteří kráčejí v jeho šlépějích. Kruh se tak neuzavírá, ale stále se opakuje a to je i mé přání do budoucna - aby bylo vždy koho oceňovat..." přivítal přítomné jménem Středočeského kraje a paní hejtmanky Zdeněk Štefek, předseda výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch.

Z tvorby Hrubína recitoval Vít Staša a pak ze Špalíčku Lucie Maria Štouračová. Ocenění mladí autoři ze Studentské Thálie, Klára Krásenská a Anna Luňáková pak představili svou tvorbu.

Laudatio vítěze jménem poroty přednesl Pavel Hoza, z mistrovy tvorby uvedla ukázky Kateřina Ryšavá. Hudební vstupy zajišťoval Jan Chudan s kytarou a celým večerem provázel předseda Klubu českých a slovenských spisovatelů Lubomír Brožek. "Neminout cestu a nezabloudit, uchovat si víru v život", tak shrnul v laudatiu cestu vítěze člen poroty...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama