Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2011 9:29:57

Poslaneckou sněmovnu navštívil americký astronaut Andrew Feustel

Poslaneckou sněmovnu navštívil americký astronaut Andrew Feustel

Poslaneckou sněmovnu navštívil americký astronaut Andrew Feustel s manželkou Indirou a oběma syny. V doprovodu poslankyně Jany Fischerové a senátora Miloše Vystrčila si prohlédli jednací sál,

reprezentační prostory a místnosti, kde zasedají sněmovní výbory a komise. Seznámili se s historií a současností sídla parlamentu a s texty důležitých dohod, smluv a zákonů, které se vztahují ke klíčovým okamžikům československých a českých dějin a jsou v budově Sněmovny trvale vystavené.

Andrew Feustel řekl, že je to jeho první návštěva parlamentní budovy. Ocenil její architekturu a práci poslanců při přijímání zákonů. Poslankyně Jana Fischerová zdůraznila vazby rodiny Andrewa Feustela na české země – matka Indiry Feustelové byla Češka. „Rodina pana Feustela, jeho paní, se hlásí ke svým českým kořenům a to je velmi cenné,“ řekla. Vyzdvihla rovněž, že práce Andrewa Feustela je vzorem pro mládež a její výchovu. Andrew Feustel, původním povoláním geofyzik a geolog, podporuje projekty, jež mají podněcovat zájem mladých talentů o technické a přírodní vědy.

 Andrew Feustel je v České republice známý tím, že už dvakrát vzal s sebou do vesmíru předměty spjaté s historií a současností českých zemí. V roce 2006 se zúčastnil servisní mise k Hubbleovu kosmickému dalekohledu. Na palubě raketoplánu tehdy vezl českou vlaječku a básnickou sbírku Písně kosmické Jana Nerudy. Letos vzal do kosmu figurku známého Krtka, hrdiny populárního dětského animovaného seriálu, jehož autorem je výtvarník Zdeněk Miler.



zdroj: http://www.psp.cz/sqw/cms.sqw?z=2576


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama