RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2017 21:16:02

Proč je důležité mít presidenta Kisku

Proč je důležité mít presidenta Kisku

Komentář na facebookovém profilu k projevu slovenského prezidenta Andreje Kisky v Evropském parlamentu

Ve středu měl slovenský president Kiska svůj projev v Evropském parlamentu. Byl velmi dobrý. Hovořil třeba o tom, jak je Unie důležitá pro naši budoucnost a že jeho země chce stát v jejím středu. A jak se mnoho politiků (docela úspěšně) snaží Unii v očích lidí diskreditovat. Obvykle tím, že lžou nebo silně upravují skutečnost...

Byl to hezký proslov moudrého a odpovědného politika. Navíc ze země, která patří k těm, jež svými občas ne úplně domyšleným kroky nepatří v Unii mezi "nejvíce populární". Lidé jako pan Kiska pomáhají dojem "upravit". Což je i pro nás důležité.

Pan president dlouho a podrobně mluvil o Rusku. O jím podporované válce na Ukrajině či snaze svou aktivitou ovlivňovat politické dění "na západě" (samozřejmě nejen).

Tato slova pronesl právě v den, kdy je šéf slovenského parlamentu hostem ruské dumy a má tam projev (kdo má silný žaludek, může si přečíst "zpravodajství" na "osvědčených" portálech).

A to je další důvod, proč je třeba, abychom si i my zvolili "podobného" presidenta. A ilustrace toho, jak je důležité "mít Kisku" (důvodem nejsou opravdu hvězdičky nad jeho hlavou, se kterými ho fotograf Martin zachytil). Velmi důležité. Rusko je totiž dnes tím, kdo může "evropskou", stabilní a bezpečnou budoucnost Slovenska (kterou jasně popisuje jeho president) vážně ohrozit. Což si předseda jeho parlamentu, pan Andrej Danko (předseda Slovenské národní strany) neuvědomuje. A nebo mu to nevadí.

Fotka z Facebooku Luďka Niedermayera

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama