MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2017 19:49:00

Zpráva poslanců navrhuje zvýšení bezpečnosti vozidel

Zpráva poslanců navrhuje zvýšení bezpečnosti vozidel

Evropský parlament přijal zprávu Záchrana životů: zvyšování bezpečnosti vozidel v EU, jejíž stínovou zpravodajkou za frakci S&D ve Výboru pro dopravu a cestovní ruch byla Olga Sehnalová.

 Výbor své priority k tomuto tématu vyjádřil v souvislosti s chystaným přezkumem nařízení o obecné bezpečnosti vozidel a nařízení o ochraně chodců, které Komise připravuje předložit zkraje příštího roku.

Obsahem přijaté zprávy jsou návrhy na zlepšení bezpečnosti vozidel, zejména pak na systémy aktivní a pasivní bezpečnosti vozidel. Parlament podpořil instalaci automatického nouzového brzdění, inteligentní přizpůsobování rychlosti jízdy či asistenci při udržování vozidla v jízdním pruhu. Pro oblast pasivní bezpečnosti poslanci schválili standardizaci rozhraní alkoholových imobilizérů, sledování tlaku v pneumatikách nebo signalizaci nouzového brzdění.

Zpráva také doporučuje zavedení několika dalších bezpečnostních opatření pro nákladní vozidla. Podporuje například změnu designu přední a zadní částí vozidla, to znamená zlepšení přímého výhledu či ochranu proti jejich podjetí zezadu.

„Do výsledného textu zprávy se mi podařilo prosadit několik pozměňovacích návrhů, které kladou důraz zejména na zlepšení bezpečnosti chodců nebo cyklistů. Doufám, že některé návrhy z této zprávy Komise také zohlední v připravovaném legislativním návrhu,“ dodala Olga Sehnalová, poslankyně Evropského parlamentu.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama