Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2011 11:29:36

Od Josefa Dobeše to je obyčejná sprosťárna!

Od Josefa Dobeše to je obyčejná sprosťárna!

Ministr Josef Dobeš se v tomto týdnu snad definitivně zbláznil, když oznámil, že chce plošně snížit - už tak velmi nízké - platy nepedagogů o celých pět procent a vzít vysokým školám miliardu, aby měl na platy učitelů.

Přispěje tak velkou měrou k už tak velmi husté atmosféře v pracovních kolektivech na školách. Je však možné, že za tento nápad k ušetření peněz dostane některý z jeho podřízených tučnou stotisícovou odměnu, jak má ministr ve zvyku. Co je mu po nějakých uklízečkách nebo školnících. Učitelé si navýšení platů zajisté zaslouží, ale není možné to vzít na úkor nepedagogů a vysokých škol. Ministr Dobeš svými kroky v minulosti totálně rozložil systém odměňování ve školství a tímto se to snaží zachránit.
Také jeho neustálé obhajování kroků jeho personálního šéfa (v roce 2006 kandidáta za stranu, mající blízko k neofašismu a rasismu) Ladislava Bátory,  který se veřejně staví proti pochodu homosexuálů - což by si jako vysoce postavený zaměstnanec veřejné správy neměl vůbec dovolit. Pokud ani výše uvedené informace panu Dobešovi nestačí k odvolání L. Bátory, tak je to další důkaz, který svědčí o chatrném duševním zdraví pana ministra.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama