Bc. Vojtěch Pikal

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2017 14:19:00

Chci vést debatu ve sněmovně tak, aby byla konstruktivní a věcná

Chci vést debatu ve sněmovně tak, aby byla konstruktivní a věcná

Poslanec České pirátské strany zvolený za Olomoucký kraj - Vojtěch Pikal - se stal místopředsedou Poslanecké sněmovny PČR. Zvolen byl v prvním kole hlasování, kdy získal 102 hlasů.

“Předně bych chtěl poděkovat všem, kteří mi ve volbě dali hlas. Chci vést debatu ve Sněmovně tak, aby byla konstruktivní a věcná. Dlouholetá zkušenost z vedoucích postů v České pirátské straně mi dala celou řadu velice cenných zkušeností, které hodlám uplatnit i při řízení Sněmovny. Zároveň si troufnu říci, že svou píli a kompetentnost jsem mohl ukázat již na pondělním prvním zasedání Sněmovny, kdy jsem měl možnost poradit s procedurálním chodem komory i zkušeným matadorům,” uvedl nově zvolený místopředseda dolní komory Vojtěch Pikal. Pikal je prvním místopředsedou Pirátské strany a dlouhodobým předsedajícím Celostátního fóra Pirátů, předsedá i mezinárodním jednáním Pirate Parties International a European Pirates.

K volbě se vyjádřil i předseda strany Ivan Bartoš: “Cením si toho, že Vojtěch Pikal jako jediný před volbou vystoupil a představil se na plénu. Piráti dokazují, že chtějí politickou kulturu ve Sněmovně kultivovat. Jsem hrdý na to, že to děláme skutečně jinak a podle mě správě, díky Vojto”.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama