Mgr. František Bublan

  • SOCDEM
  • Třebíč
  • Stálá komise Senátu pro Ústavu České republiky a parlamentní procedury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2011 16:00:09

Rozsah brněnského gangu policistů je šokující

Rozsah brněnského gangu policistů je šokující

Jsem šokován rozsahem působení a škálou trestné činnosti, kterou páchali policisté v nedávno odhaleném policejním gangu v Brně.

Předchozí dvě kauzy, kauza týmu Delta a příslušníků policie spolupracujících s filmaři, jsou proti tomuto případu lehkým odvarem. Doba, po jakou tito policisté, evidentně navázaní na podnikatelské struktury, ale i síť státních úředníků, je naprosto bezprecedentní.

Bohužel zde docházelo k tomu, že policisté, místo toho, aby chránili majetek a zdraví občanů, si ze své službě veřejnosti udělali výnosné podnikání, chcete-li výnosný mafiánský byznys. Pokud zde tento gang působil po dobu několika let, věřím, že odhalení Policejní inspekce nebylo náhodné a ukvapené. Pevně věřím, že inspektoři podezřelou skupinu sledovali natolik dlouho, že se jim podařilo zmapovat celou širokou strukturu pachatelů a nyní došlo k jejímu naprostému rozbití.

Vinu za tento případ nelze paušalizovat. Skutečně odpovědnými jsou především jednotliví policisté, kteří se do činnosti tohoto brněnského gangu zapojili. Existují pochopitelně faktory, jako prevence či kontrola, které mohly vzniku takovéto skupiny zabránit. Je nicméně pravdou, že nikde na světě není ani kontrola, ani prevence stoprocentní. Vždy se budeme muset spolehnout na morálku jednotlivců, kteří budou v případě policistů dodržovat služební zákon a budou naplňovat své poslání. To se v tomto případě evidentně nestalo.

Doufám, že toto je poslední exces, který českou policii na dlouhou dobu zasáhne, neboť podobná selhání jednotlivců podrývají důvěru ve všechny slušné a poctivé policisty, kterých je většina.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama