Mgr. Ivana Stráská

  • SOCDEM
  • Jihočeský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2017 15:21:00

Jsem hrdá, že se jihočeské nemocnice stále drží na špici

 Jsem hrdá, že se jihočeské nemocnice stále drží na špici

Jedno absolutní vítězství a k tomu dvě první, tři druhá, jedno třetí, jedno čtvrté, jedno páté, jedno šesté a jedno sedmé místo.

S tímto úspěchem se může pochlubit hned šest z osmi jihočeských nemocnic, jejichž jediným akcionářem je kraj. Vyplývá to z letošních výsledků prestižní celorepublikové soutěže Nemocnice roku pořádané neziskovou organizací HealthCare Institute.
„Jsem nesmírně hrdá na to, že se se naše nemocnice stále drží na špici a to nejen v soutěžích. Zejména v reálném životě se ukazuje, že může být jihočeské zdravotnictví vzorem pro celou Českou republiku,“ zdůraznila hejtmanka Ivana Stráská.

Absolutním vítězem se stal Písek

Absolutním vítězem uvedené soutěže se stala Nemocnice Písek, čtvrtou příčku obsadila Nemocnice Prachatice a na místě pátém skončila Nemocnice Strakonice. „O tom, že máme na jihu Čech nejen dobré zdravotníky, ale i hospodáře, svědčí umístění našich nemocnic v kategorii Finanční zdraví,“ uvedla Stráská s tím, že mezi akciovými společnostmi prakticky neměly konkurenci. Nemocnice České Budějovice totiž získala první, Nemocnici Český Krumlov druhé a Nemocnice Písek třetí místo. Táborská nemocnice se umístila jako šestá a Nemocnice Prachatice byla sedmá. Nemocnice České Budějovice byla navíc v této kategorii druhá nejlepší mezi všemi nemocnicemi bez ohledu na zřizovatele a právní formu. Kategorii Nejlepší nemocnice z pohledu zaměstnanců pak vyhrála Nemocnice Písek a jako druhá se umístila Nemocnice Strakonice.

Jedná se o skvělou práci vedení i všech zaměstnanců

„Naše nemocnice nepřetržitě zlepšují zdravotní péči, modernizují vybavení i zdokonalují služby pro pacienty a zisk pak dále reinvestují do svého rozvoje. Jedná se o výsledek skvělé práce vedení těchto zařízení i všech zaměstnanců, za což jim patří velké poděkování. Zároveň se ale jedná i o skvělou vizitku kraje, který nemocnice spravuje,“ uzavřela Stráská.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama