Mgr. Ivana Stráská

  • SOCDEM
  • Jihočeský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.07.2019 11:25:30 - Janáček z VK

Jak často zasedá zastupitelstvo?

V hlavních zprávách na primě říkali, že krajská zastupitestva v srpnu většinou nezasedají a nemohou tak rozhodnout o tom, jak rozdělí nově přidělené peníze na sociální služby, což je dost důležité rozhodnutí. Zasedáte v srpnu? A kdy jste zasedali naposled? Já si doteď myslel, že je to jedna z hlavních náplní vaší práce, a že je léto? Ukažte mi podnik, kde dají volnonajednou tolika lidem, že to ohrozí jeho provoz. Kdybyste si nemohli vzít volno během roku, jako třeba učitelky, tak bych to chápal, ale mít prázdniny jen proto, že svítí sluníčko? To je přeci výsměch nám všem pracujícím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.08.2019 11:58:19 - Mgr. Ivana Stráská
Zastupitelstvo Jihočeského kraje má 55 zastupitelů a z nich pouze 7 je uvolněno pro výkon funkce jako členové rady kraje, ostatní členové zastupitelstva mají vedle zvoleného členství v zastupitelstvu kraje svá zaměstnání, případně jsou starosty obcí. Rada kraje má své schůze mnohem častěji než se konají zasedání zastupitelstva včetně měsíců července  a srpna.

Podle zákona č. 129/2000 Sb., o krajích zastupitelstvo kraje zasedá nejméně jedenkrát za 3 měsíce. Jednání zastupitelstva kraje svolává hejtman či hejtmanka kraje, přičemž informace o svolání zastupitelstva musí být zveřejněna minimálně 10 kalendářních dnů předem.

Zastupitelstvo Jihočeského kraje v posledních letech zasedá 7x ročně – zastupitelé na začátku roku obdrží na vědomí informaci o předpokládaných termínech zasedání zastupitelstva. Tím není dotčeno právo hejtmanky kraje svolat zasedání zastupitelstva podle potřeby k rozhodnutí závažných věcí i v jiných datech včetně prázdninových měsíců, což se v minulosti i několikrát stalo.

Zastupitelstvo Jihočeského kraje zasedalo naposledy 27. 6 .2019 a další zasedání je plánováno na 19.9.2019, pokud nebude rozhodnuto o jeho dřívějším svolání.