Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2017 18:21:12

H. Svobodová: Mostecká "sociální a politická laboratoř snů" od 10. 00 hodin

H. Svobodová: Mostecká "sociální a politická laboratoř snů" od 10. 00 hodin

Že Most patří do "politické a sociální laboratoře Palerma na severu Čech" dnes už sotva překvapí.

 Že Most patří do "politické a sociální laboratoře Palerma na severu Čech" dnes už sotva překvapí. Přesto jeho staronové vlády města přidávají do laboratorních misek zase nové a nové nápady. Tím posledním, nikoliv definitivně, je úvaha konat od příštího roku jednání zastupitelstva od 10. 00 hodin. Člověk by skoro řekl, že zřejmě té práci na agendách města mají tolik, že je prostě nezbytné začít dříve, aby se to stihlo. Jenže se znalostí nemalé části zvolených zástupců lidu na postech v Zastupitelstvu statutárního města Mostu lze říci, že to není z důvodů "pracovního potu ve tvářích", nýbrž tak nějak - "když rozum spí, rodí se příšery" - vyjádření připisované Kantovi. Dovolím si dodat, že už je to taková neuróza, o níž věděl Řek Hippokrates už ve starověku, když zkoumal ony šťávy, co dost často napínají lidský temperament na skřipec, až se prostě zadaří. A v Mostě se daří! A protože občan, který je zaměstnán a má pracovní dobu obvykle i v čase dopoledním, sotva se hned tak uvolní a bude se moci jednání zúčastnit, zvažuje-li vystoupit. Přitom je možné připomenout, jak jsou v Mostě ta jednotlivá politická uskupení spojená, rozcházejí se, aby se z důvodů zachování sebe u moci se opět po letech sešli, a to za jakoukoli cenu, že misek s podobnou směsí bude více. Takže tuto zkušenost cca rok, vcelku nedávno, praktikovali v Lomu pod vedením starostky Schwarzové a za asistence pana - už ne poslance - Schwarze, taky za Severočeši.cz, a zcela jistě to nebylo z důvodů přílišné péče o občanův názorový prostor. A možná si ji jeden ze stávajících náměstků přinesl s sebou právě z Lomu. Takže není nad zkušenosti přátel bývalých, současných a určitě zase budoucích. Občanovi se tak nabízí opět nahlédnout do "laboratoře snů", aby jeho voličský hlas, zejména v příštím volebním roce nezapadl a našel si své staré známé. Už nyní někteří z nich hrají "své hry", a neštítí se ničeho. Ale spoléhejte na "laboratoř podobné té na severu Čech"! A na to by neměli zapomínat ani její strůjci.

P. S. Pokud jsou takto testovány příští objevy, které lidskou společnost, nikoliv jen jako pokusného králíka, pošlou zase o něco dál, může být. Tohle https://mostecky.denik.cz/zpravy_region/dovolena-kvuli-zastupitelstvu-most-uvazuje-o-dopolednim-hlasovani-20171130.html je ale spíše testem ducha ne příliš vyspělého.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama