Ing. Martin Charvát

  • ANO 2011
  • Pardubice
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2017 19:17:00

Město nemůže zaplatit za práci, která nebyla provedena

Město nemůže zaplatit za práci, která nebyla provedena

Okresní soud v Pardubicích včera rozhodl ve sporu mezi městem Pardubice a společností Syner, který trvá již přes dva roky.

 Město v roce 2015 odmítlo zaplatit firmě, která zrekonstruovala pardubickou třídu Míru, 13,7 milionu korun (s DPH) za práce, které společnost na stavbě neprovedla.

Soud včera žalobu Syneru v částce zhruba 12,9 milionu korun zamítl. Město má firmě z požadované částky uhradit 823 313 korun. Rozsudek není pravomocný.

„Jsem rád, že v prvoinstančním rozhodnutí padl tento verdikt. Z mého pohledu bylo vždy naprosto jasné, že město, coby řádný hospodář, nemůže zaplatit za práci, která nebyla provedena," řekl k rozhodnutí okresního soudu primátor Martin Charvát.

Liberecká společnost Syner rekonstruovala pardubickou hlavní třídu v letech 2014 až 2015. Za provedení stavby městu naúčtovala 98,4 milionu korun (bez DPH), město ovšem uhradilo pouze 87 milionů (bez DPH). V loňském roce vydal soud z podnětu Syneru na spornou částku platební rozkaz, město však proti němu podalo odpor. Strany se nedohodly ani na mimosoudním vyrovnání a spor musel rozhodnout soud.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama