Ing. Václav Novotný

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2017 14:07:27

Zřícená lávka, ples a týdenní dovolená

Zřícená lávka, ples a týdenní dovolená

Reakce předsedy klubu zastupitelů za TOP 09 Václava Novotného na rozhovor primátorky Adriany Krnáčové (ANO) uveřejněný v pondělí 4. prosince v Deníku

Rád bych touto formou reagoval na pondělní rozhovor primátorky Krnáčové, který redaktorovi Deníku poskytla krátce po zřícení betonové lávky v Troji. V rozhovoru primátorka doslova uvádí: "Nebudu to konkretizovat. Ale někdo by měl vyvodit politickou odpovědnost, stejně jako se to děje běžně v zahraničí. Jen u nás se to nenosí."

Je škoda, že se vyhnula přímé odpovědi na otázku, koho konkrétně má na mysli. Protože tím, kdo by měl vyvodit politickou zodpovědnost zjevně myslí kohokoliv jiného, jen ne sebe samu. Její odpovědnost za sobotní nešťastnou událost je ale neoddiskutovatelná. Sebereflexe je ale pro primátorku cizím pojmem.

Jak sama uvádí, o špatném stavu lávky věděla, a to dokonce už tři roky! Učinila cokoliv pro to, aby byl stav napraven? Ne, neučinila nic, ani ona, ani jí vedená pražská rada. Věnovala řešení situace dostatečnou pozornost? Ne nevěnovala.

Rada v dubnu loňského roku projednávala analýzu stavu mostů svěřených do správy TSK. Ta hovoří jasně. Stav lávky označen stupňem V. tedy špatný a životnost lávky při běžném provozu odhadována na pět let. Je na místě se proto ptát, kolik obdobných alarmujících upozornění má primátorka na stole a přechází je mávnutím ruky?

Ale abych jí nekřivdil úplně. Na sobotní 19 hodinu svolala krátké jednání na téma zřícené lávky. A bylo skutečně velice krátké, neboť od 20 hodin až do rána bezstarostně plesala na plesu Prahy. Za městské peníze si na stůl, který sdílela se špičkami ANO nechávala nosit baterie šampaňského a lávka, zranění, hmotné škody a obecné ohrožení jí byla úplně lhostejná. Věnovala se tedy řešení situace po té, co se zotavila z bujné oslavy? Nikoliv. Odjela na týdenní dovolenou.

Klub TOP 09 věří, že paní primátorka bude mít na dovolené dost času věc uvážit a uvědomit si, že ten, kdo především za věc nese politickou odpovědnost je ona sama. A že na zastupitelstvu příští čtvrtek oznámí svoji rezignaci.

Václav Novotný

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama