Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2011 7:01:00

Primátor Onderka plánuje v Brně rekonstrukci dalšího přestupního uzlu MHD

Primátor Onderka plánuje v Brně rekonstrukci dalšího přestupního uzlu MHD

Po opravách tramvajových kolejí, nástupních ostrůvků a povrchu v ulicích Husova, Joštova a Komenského náměstí plánuje brněnský magistrát také rekonstrukci přestupního uzlu mezi ulicemi Údolní a Tvrdého.

Rekonstrukce zahrnuje reorganizaci zastávek trolejbusů, tramvaje a autobusu v okolí křižovatek ulice Úvoz – Tvrdého, Údolní a Grohova.

Záměrem města je zlepšit přestup mezi tramvajovou tratí linky číslo 4, trolejbusovými linkami číslo 38, 39 a 25, 26 a autobusovou linkou 51, které spojují Komenského náměstí s náměstím Míru, Barvičovou a Preslovou, Mendlovo náměstí s Novolíšeňskou a Barvičovou. Kromě toho má umožnit levé odbočení trolejbusu z Úvozu do ulice Tvrdého, čímž dojde k nahrazení autobusové linky číslo 51 trolejbusem.

„Plánujeme rozšíření ulice Úvoz v úseku ulic Tvrdého až Gorkého. Dojde ke zřízení vstřícných trolejbusových zastávek pro oba směry před budovou VUT. Vytvoří se zastávkový záliv v ulici Tvrdého a dojde k přisunutí stávající zastávky v Tvrdého blíže k Úvozu. Trolejbusové zastávky v ulici Úvoz se odsunou co nejblíže ke Grohově ulici. Dojde také k přisunutí tramvajových kolejí v Údolní ulici v oblasti zastávky Úvoz a vytvoření nového nástupního ostrůvku pro směr k náměstí Míru. Vše realizujeme proto, že současné řešení v tomto úseku je z hlediska přestupních vzdáleností, které jsou až 200 metrů, naprosto nevyhovující,“ uvádí primátor Brna Roman Onderka.

Orientační cena rekonstrukce přestupního uzlu Úvoz – Tvrdého je více než 27 milionů korun (27 150 tis. korun).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama