Mgr. Lubomír Metnar

  • BPP
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2017 12:02:26

Česká republika zůstává jednou z nejbezpečnějších zemí světa

Česká republika zůstává jednou z nejbezpečnějších zemí světa

Reakce ministra vnitra na výroky Tomia Okamury

27. prosince 2017 zveřejnil Tomio Okamura na stránkách SPD video s prohlášením, že Česku hrozí teroristické útoky. Prohlášení obsahuje několik závažných dezinformací týkajících se vnitřní bezpečnosti ČR.

Česká republika zůstává jednou z nejbezpečnějších zemí světa a podle objektivních bezpečnostních parametrů se její bezpečnostní situace nezhoršuje. Nadále platí 1. a tedy nejnižší stupeň ohrožení terorismem. To jasně plyne z hodnocení orgánu, který je v ČR povolán posuzovat komplexně míru ohrožení terorismem, tedy Společné zpravodajské skupiny. Nikdo jiný není povolán, ani nemá dostatek informací k tomu, aby mohl provést relevantní hodnocení míry ohrožení ČR terorismem.

Mechanické zábrany reagují na v poslední době frekventovaný způsob útoků – nájezdy vozidel do davů – nikoliv na existenci nějaké konkrétní informace, ze které by plynulo zvýšení nebezpečí teroristických útoků v ČR.

Žádné bezpečnostní opatření samo o sobě není všespásné. Bylo by však za současné situace v Evropě pošetilé nevyužít toto, byť částečné, zvýšení ochrany vybraných měkkých cílů. Je třeba chápat, že tato jednotlivá opatření jsou pouze součástí celé baterie opatření aplikovaných v ČR proti terorismu (viditelných i skrytých).

ČR již nyní postihuje důsledně jakoukoliv nelegální migraci. Neexistuje žádná tolerance nezákonné migrace ze strany českého státu.?

Lubomír Metnar
ministr vnitra

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama