MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2018 6:38:00

To samé, jen možná jinou řečí

To samé, jen možná jinou řečí

Zaujalo mne, s jakou samozřejmostí se počítá s tím, že nový premiér bude vyjednávat s evropskými lídry lépe a úspěšněji než jeho předchůdce ve funkci.

Mnoho rozdílů věcně věru nevidím. Předchozí vláda, jejíž byl Andrej Babiš po většinu času 1. místopředsedou, vysílala svého tehdejšího předsedu Bohuslava Sobotku na jednání Evropské rady se schváleným mandátem, tedy stanoviskem, která má na jednání jako premiér země prezentovat. Nevšimla jsem si, že by tehdy byl nějak ve vládní koalici rozporován. Ani Andrej Babiš, proti dlouhodobé strategii tehdy, pokud vím, nic nenamítal. Vláda tehdy i teď zaujímá ke kvótám jako systému  stálého přerozdělování stejný, tedy odmítavý postoj. Tehdejší vláda, stejně jako ta současná, nabízela pomoc finanční a technickou. Žádné průlomové návrhy, které by již dříve nezazněly oficiálně či neoficiálně od českých představitelů, od politiků po diplomaty, na stole nejsou. Všechny argumenty už byly řečeny. Možná jen to PR doma se bude lišit. To je asi tak vše, co lze čekat nového.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama