MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2018 12:16:00

Primátor Nwelati přivítal první letošní mladoboleslavské miminko

Primátor Nwelati přivítal první letošní mladoboleslavské miminko

Prvním miminkem s trvalým pobytem v Mladé Boleslavi, které se narodilo v Klaudiánově nemocnici v roce 2018, je Johanka.

 Ta přišla na svět 1. ledna ve 14:51 s úctyhodnými mírami 4100 gramů a 51 centimetrů, takže nejen vzhledem k tomu se nakonec narodila císařským řezem.

Holčičku přišel ve čtvrtek dopoledne pozdravit také primátor města Raduan Nwelati a její mamince předal dárky, pamětní list města pro prvního novorozence a také finanční částku 3 000 korun. "Především bych vám chtěl oběma popřát hodně zdraví, Johance šťastný a spokojený život, a ať můžete být společně brzy doma," popřál mamince Tereze Součkové primátor Nwelati.

Johanka ale nebyla prvním letošním miminkem, které spatřilo světlo světa v Klaudiánově nemocnici, o téměř 15 hodin ji předběhl Kryštof, který se narodil jen čtyři minuty po půlnoci a stal se tak zároveň prvním miminkem Středočeského kraje.

V roce 2017 se v Klaudiánově nemocnici narodilo celkem 1392 – v deseti případech se jednalo o dvojčata.

V roce 2016 se v mladoboleslavské porodnici rodilo celkem 1326, což je stejné číslo jako v roce 2015. Nejčastěji dávaná dívčí jména jsou Ema, Emma, Anna, Nela, Natálie a Eliška. Mezi chlapci dlouhodobě dominují Jan, Matyáš, Jakub, Kryštof, Matěj a Martin.

Rodiče ale také volí jména neobvyklá: Mia, Melisa, Malvína, Alisa, Zoey, Alyssha, Jara, Timea, Linaa, Caitir (holčička), Abigail, Emiliano Sem, Naomi, Gia a Marylin.

Podle sestřiček z pediatrie také přicházejí do módy stará jména. V mladoboleslavské porodnici se například vloni narodili Bartoloměj, Vavřinec, Bořivoj a Matylda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama