Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2018 10:25:58

Počet chátrajících budov narůstá

Počet chátrajících budov narůstá

Naše republika má spoustu historických památek. Je to devíza, kterou se chlubíme, lákáme na ni zahraniční turisty a seznamujeme s ní naše potomky.

Když se však podíváme kolem sebe, často nevěříme vlastním očím. Větší či menší budovy památkové hodnoty se v mnoha případech staly majetkem soukromých společností či soukromníků, a přesto chátrají a jsou ostudou měst a obcí, jež nemají možnost účinně zasáhnout. Církve obdržely finanční prostředky v rámci restitucí, ale fary a kostely zůstávají mnohdy i nadále v zuboženém stavu. Navíc jsou farníci oslovováni, aby peníze pomocí darů a sbírek poskytli oni. Minulou neděli se zřítila část stropní konstrukce kdysi věhlasného hotelu Kavkaz. Dlouho prázdná a neudržovaná budova zahraničního vlastníka, který evidentně chtěl majetek mít, ale opravy či rekonstrukce už platit nechtěl. Tato poslední událost je umocněna obavou, že pod sutinami mohou být lidé. A tak mnohé z nás děsí obavy, jak tento stav bude pokračovat. Kolik takových kdysi překrásných staveb hrozí zřícením? Je vidět, že soukromé vlastnictví není všelékem. Snažme se nastavit taková pravidla, jež by obcím a městům umožňovala takovéto situace řešit poněkud razantněji, nežli mají v současné době možnost. Chceme být i nadále krásnou a upravenou zemí, a to rozhodně není možné při pohledu na ruiny kdysi krásných staveb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama