Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2018 13:08:00

Všichni jsou si před zákonem rovni. Budeme hlasovat pro vydání Babiše i Falrýnka

Všichni jsou si před zákonem rovni. Budeme hlasovat pro vydání Babiše i Falrýnka

Piráti dnes budou hlasovat pro vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Po mnoha týdnech obstrukcí se hlasování o vydání dostalo na program schůze Sněmovny.

 „V ČR jsou si všichni občané před zákonem rovni a imunita je výjimka z tohoto pravidla. Musíme se proto ptát, zda jsou zde důvody pro uplatňování imunity. Argumenty pana Babiše považujeme za součást obhajoby, nikoliv za důvody k uplatnění imunity. Budeme hlasovat pro vydání poslanců Babiše i Faltýnka k trestnímu stíhání,“ uvedl předseda poslaneckého kubu Pirátů Jakub Michálek.

Předseda Pirátů Ivan Bartoš dodal: „Jsme rádi, že se tato věc uzavře, a že Sněmovna začne fungovat a věnovat se legislativě. Zatímco Babišova vláda si dosud připravovala legislativu, která měla upevnit menšinovou vládu ANO, Piráti se zabývali tím, co mají v programu. V lednu jsme připravili novelu zákonu o registru smluv a v březnu chceme předložit zákon, který řeší exekuce. Podpořit chceme i na zákon o lobbingu, který má velký protikorupční potenciál.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama