Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2018 2:04:41

Německá kancléřka Merkelová: „podporuji Drahoše"

Německá kancléřka Merkelová: „podporuji Drahoše"

Jiří Drahoš v minulosti občanům prozradil, že je fascinován německou kancléřkou Merkelovou, která de facto pozvala „uprchlíky“ do Evropy. Věřím tomu, že Angela Merkelová ve skrytu duše podporuje Drahoše, i když nahlas asi nic neřekla.

Mimochodem, pro německou kancléřku Merkelovou by bylo zvolení Jiřího Drahoše politické vítězství. Proč? Protože Jiří Drahoš, jak sám prohlásil, není profesionální politik. Dále pan Drahoš podepsal Výzvu vědců proti strachu a lhostejnosti. Vlastně všichni, kteří podepsali tuto výzvu dali veřejnosti najevo, že „všem uprchlíkům, kteří v Evropě hledají útočiště, by mělo být zajištěno bezpečí a důstojné zacházení. Muslimové jsou nespravedlivě házeni do jednoho pytle s teroristy“. Myslím, že kancléřka Merkelová má nepochybně i z tohoto radost. Mít na Pražském hradě neprofesionálního politika, který je její osobou fascinován, a má na některé věci stejný pohled, je vítězství Merkelové.

Pamatujme, co řekl prezident Miloš Zeman Angele Merkelové na Pražském hradě. A to, že „My jsme nikoho nezvali, tak nám nenuťte kvóty“. Nevím, co by J. Drahoš, který se v minulosti sešel s Merkelovou, jí řekl, kdyby byl prezidentem. S největší pravděpodobností by Drahoš nechránil náš národní zájem, kterým je odmítnutí povinných kvót. Ono se něco špatně odmítá, když to prosazuje člověk, kterým je J. Drahoš fascinován.

Můžeme teď prohlásit, že by se Jiří Drahoš v budoucnu spojil s Angelou Merkelovou a uzavřeli by jisté spojenectví? A to spojenectví ohledně povinných kvót? Ať si každý odpoví sám. Ale za sebe říkám, že v žádném případě nechci, aby Česko přijmulo kvóty a aby německá kancléřka byl častým hostem na Pražském hradě.

Česká republika musí být suverenním státem a mít v čele profesionálního politika. A ne člověka, který je fascinován Angelou Merkelovou. Takovýto neprofesionální politik by nechránil národní zájmy České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama