MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2018 13:18:51

Už si nevybíráme ideálního kandidáta, ale toho lepšího ze zbylých dvou

Už si nevybíráme ideálního kandidáta, ale toho lepšího ze zbylých dvou

Prohlášení předsedy KDU-ČSL Vysočina a poslance Víta Kaňkovského k finále prezidentských voleb

Vážení členové, přátelé a příznivci KDU-ČSL,

blíží se druhé kolo prezidentských voleb. Vím, že v prvém řada z Vás podpořila Pavla Fischera, člověka, který má nejblíže ke křesťanským kořenům. I když nepostoupil, zanechal hlubokou stopu a dokázal nadchnout i řadu lidí, kteří se o politiku příliš nezajímají.  Ve 2. kole už si nevybíráme ideálního kandidáta, ale vybíráme toho lepšího ze zbylých dvou.  Zaslechl jsem už slova: „My už nemáme svého kandidáta, tak nemá cenu ke druhému kolu chodit.“ Chtěl bych Vás moc poprosit, abyste tyto úvahy odmítli a i podruhé přišli volit.

Prezident republiky může být tím, kdo moudrým přístupem tlumí mezinárodní i domácí rizika. Jenže ze zkušenosti posledních pěti let jsem hluboce přesvědčen, že Miloš Zeman bohužel napětí spíše zvyšuje, než zmírňuje. Navíc řada jeho kontroverzních výroků snižuje kredit Česka v zahraničí a některé rysy jeho chování jsou velmi špatným příkladem pro mladou generaci.

Druhým kandidátem je Jiří Drahoš - uznávaný vědec, ale i člověk, který má kromě nesporných znalostí široký rozhled, zkušenosti i vysoký lidský kredit.  Jistě mu lze leccos vytknout a s některými jeho názory nesouhlasit, přesto jsem přesvědčen, že je pro funkci prezidenta vhodný a že v této pozici nezklame.  Navíc potřebujeme prezidenta, který bude protiváhou těm subjektům, jejichž program tvoří populismus, nebo dokonce xenofobie, a které neváhají ohrožovat zvyklosti parlamentní demokracie.

V každém případě Vás prosím, abychom nevedli žádné antikampaně ani proti jednomu kandidátovi. To bychom se snížili na úroveň těch, kterým chceme, doufám, zabránit v ovládnutí naší politické scény. A ještě jednu prosbu: šíří se pomluvy, až nenávistné lži o Jiřím Drahošovi. Vyvrácení řady z nich najdete tady: www.popravde.cz . Zkusme s modlitbou toto šířené zlo odmítnout a nenechat se odradit od voleb.

Přeji Vám dobrou volbu

MUDr. Vít Kaňkovský, krajský předseda KDU-ČSL a poslanec PSP ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama