doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2018 9:39:13

Školství chybí finance a strategické řízení

Školství chybí finance a strategické řízení

Co podle vás školství chybí a co vidíte jako prioritu, kterou je třeba se zabývat

 Troufám si tvrdit, že českému školství kromě dostatečných finančních prostředků dlouhodobě chybí zejména kvalitní strategické řízení, které by chaotičnost a nárazovou kampaňovitost a leckdy i formálnost a polovičatost při uskutečňování a posuzování potřebných změn, ale i mnoha pseudozměn nahradilo provázanými koncepčními přístupy. A to tak, aby se školství nestávalo hračkou více či méně politicky a odborně zdatných ministrů a nejrůznějších reformátorů, kteří honí politickou popularitu a dotace, a aby se mohli pedagogové v regionálním školství, ale i akademicko-pedagogičtí pracovníci vysokých škol a spolu s nimi žáci i studenti pohybovat ve vypočitatelnějším a racionálněji utvářeném a řízeném prostředí. S tím pak souvisí i potřeba kvalifikovaného a průhlednějšího, racionálnějšího obsazování pozic těch, kdo školy a školství řídí. V té souvislosti pak je to o odbornosti i o důraznějším prosazování odpovídající kultury pracovněprávních vztahů a vztahů spolupráce, o nutnosti kultivovat vztahy mezi pedagogy a vedením, řízením na mnoha školách, úřadech, institucích i ve školství jako celku.

odpověď poslance Miroslava Grebeníčka na anketní otázku Učitelských novin, publikováno v Učitelských novinách č. 2/2018 z 9. ledna 2018
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama