Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2018 14:01:00

Kraj nemá pro svinarský most využití, městu jej nabízí zdarma

Kraj nemá pro svinarský most využití, městu jej nabízí zdarma

Zastupitelé královéhradeckého kraje na pondělním zasedání neschválili návrh, aby kraj most plukovníka Šrámka v hradecké městské části Svinary zachoval.

 Národní památkový ústav tuto stavbu neprohlásil na kulturní památku, pouze jej doporučil zachovat jako příklad mostního stavitelství z počátku 20. století. Vedení kraje učinilo řadu opatření, aby v případě zájmu, byl most připraven k dalšímu využití.
Pro demontovanou konstrukci mostního objektu nemáme žádné smysluplné využití a bohužel nedisponujeme pro případné uchování demontované mostní konstrukce vhodnou deponii. Pokud bude mít město Hradec Králové zájem o konstrukci stávajícího mostu, bude třeba projednat podrobnosti majetkového převodu a nutně dořešit podmínky pro jeho dočasné umístění a uskladnění. V případě souhlasu města Hradec Králové jsme připravení jednak o podmínkách bezúplatného převodu,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Červíček zodpovědný za dopravu.

V současné době probíhá výběrové řízení na firmu, která most rozmontuje. Pokud nikdo neprojeví zájem, například vedení hradecké radnice, kraj upřednostní finančně nejméně náročnou demontáž mostní konstrukce a její využití jako druhotné suroviny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama