ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2018 18:04:00

Zastupitelé Zlínského kraje se konečně dočkali Koncepce rozvoje krajských nemocn

Zastupitelé Zlínského kraje se konečně dočkali Koncepce rozvoje krajských nemocn

Zastupitelé Zlínského kraji se konečně dočkali Koncepce rozvoje krajských nemocnic. Rada Zlínského kraje však koncepci poskytla zastupitelům až v okamžiku zahájení schůze zastupitelstva.

 Až přesně v okamžiku zahájení 11. schůze krajského zastupitelstva dostali totiž zastupitelé první nástřel “Koncepce rozvoje nemocnic zřízených Zlínským krajem”. Projednána bude nejspíše na další schůzi zastupitelstva. Materiál je stručný, má 23 stran včetně variantních návrhů, mapek a polostránkových diagramů. Jde tedy spíše o “manažerské shrnutí”. Minulá koncepce měla stran 132 a byla spolutvořena i v Ústavu regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Univerzity Tomáše Bati.

Protože má předložení koncepce skluz (původně měla být k dispozici 31. října 2017) a také proto, že bez projednané koncepce a při absenci komunikace ze strany Rady kraje s veřejností dochází k výrazným personálním změnám v nemocnicích a diskutuje se i o organizačních změnách, vzniká v krajském zastupitelstvu tlak na krajskou radu, aby v této věci dále postupovala výrazně transparentněji.

Opoziční zastupitelé se tak dnes pokusili prosadit, aby Rada kraje:

  • na další schůzi zastupitelstva Koncepci řádně projednala,
  • zorganizovala před projednáním Koncepce seminář, na kterém by zastupitelům a odborné veřejnosti koncepci prezentovala,
  • zřídila pracovní skupinu, která by zajistila pořízení nezávislého odborného posudku Koncepce,
  • se zdržela jakýchkoliv organizačních změn v krajských nemocnicích do té doby, než bude koncepce řádně projednána a schválena.

Z navržených usnesení bylo nakonec schváleno pouze to, že k navržené koncepci proběhne odborný seminář.

Lze však konstatovat, že ani koaliční strany Rady nebyly při hlasování jednotné a návrhy měly v zastupitelstvu poměrně širokou podporu. Například pro návrh zastupitelského klubu Svobodní a Soukromníci prověřit koncepci oponentským posudkem, hlasovalo 19 zastupitelů z 38 přítomných. “Chtěli jsme nezávislý odborný posudek, argumentace pana hejtmana Čunka, že nemá smysl chtít slyšet názor jiných lidí, protože co odborník to názor, nás neuspokojila,” řekl krajský zastupitel a předseda Svobodných Tomáš Pajonk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama