Pavel Matějka

ZDRAVÝ ROZUM
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2018 5:11:42

Opravdu hloupost a síla, tak jako již mnohokrát opět vyhrává?!

Opravdu hloupost a síla, tak jako již mnohokrát opět vyhrává?!

Nespoléhejte se na internet. Čím dál víc dnes slyším: Co potřebuji, nebo budu potřebovat si najdu. Chyba! Je lepší mít vše v hlavě a nemuset se bát, že mi někdo vypne proud!

Opravdu hloupost a síla, tak jako již mnohokrát opět vyhrává?!



Fakta vymírají s inteligencí a nastupuje demagogie se slabomyslností. Ale není to vina žáků nebo studentů ale našeho degradujícího školství a pedagogů, které je ale vydáváno za standart či dokonce špičku, ale fakta ukazují něco jiného!

Ano, ono se snadněji manipuluje a vládne nevzdělancům, ale má to i druhou stránku mince a to, že ti kvalifikovaní nevzdělanci, pak budou jednou vládnout! Bojím se, že aby vynikli vládnoucí nevzdělanci, opět sníží nároky na výuku a tak dál až ... ! Raději nechci domýšlet !

Jak si jinak vysvětlit, že se dnes Rusko neustále démonizuje a dává do paralely se Sovětským svazem.

A Německo, původce těch největších zvěrstev na Evropských státech a ne jen na nás Slovanech je nám předkládáno za vzor a to i s USA?

Kdo má vojsko u hranic? USA nebo Rusko? Nevšiml jsem si, že Rusko má svá vojska v Mexiku nebo v Kanadě ale je to naopak!

Přestávám rozumět světu kde jsou vydávány pojmy jako: zlo za dobro a lži za pravdu.

Je těch absurdit snad málo? Tak ještě jedna.

Sběrný tábor v Letech. Ano úmyslně nepíši koncentrák!!! Tak jak by dnešní populisté chtěli slyšet. Lety, nikdy nebyli koncentračním táborem ve slova smyslu jak jej známe jako Majdanek , Buchenwald, Osvětim a mnoho dalších.

Ti internovaní pracovali pro otce Karla Schwarzenberga, který si je nechal vozit do panských lesů, které postihly velké polomy. S nacisty, měl velmi úzké vztahy stejně tak, jako otec a strýc Václava Havla.

Musíme se prostě smířit s tím, že život jde dál. I když pro nás, kterým válka nesmazatelně poznamenala život, jsou s mnoha místy spojeny trýznivé a bolestné vzpomínky, připomínají nám útrapy a krutá léta války. Na to nelze zapomenout. Realita je ovšem taková, že všechna místa na území Čech, Moravy a Slezska, kde se nacházely nacistické věznice a tábory, kde trpěli a umírali lidé, nelze upravit jako pietní místa a odstranit z jejich sousedství stavby či provozy, které svým charakterem pietu místa narušují – nejen pro obrovskou rozlohu parcel a ohromné finanční náklady na jejich odkoupení, zbudování a následné udržování, ale v neposlední řadě i proto, že ani vybudováním tisíců pamětních míst nepřispějeme k vytvoření toho, čemu se říká paměť národa. Úctu k naší minulosti a hrdost na naše předky, ponaučení z chyb a omylů minulých dob i generací, chápání příčin i následků dřívějších událostí, které ovlivňují i současnost. Paměť národa je živá, vytváří a formuje se na základě dějinných zkušeností i současnými prožitky a realitou dneška, znamená východisko pro budoucnost.

To vše si uvědomuji, když se znovu dívám na vepřín zakreslený do katastrální mapy obce Lety (viz příloha). Ten je vybudován z větší části v sousedství bývalého tábora a do jeho půdorysu zasahuje ze severozápadu téměř trojúhelníkovým výběžkem v okrajové části obdélníkového cípu, který je vysunut ze základního půdorysu tábora severním směrem. Průmět obou území tvoří pět až šest procent celkové plochy bývalého tábora. Památník na pohřebišti, který na své náklady udržuje obec Lety, se nachází východním směrem zcela mimo prostor bývalého tábora. V souvislosti s výše uvedeným se mi vnucuje otázka – je v kauze Lety opravdu jediným cílem dosáhnout odstranění vepřína z důvodu pietní úpravy místa utrpení našich spoluobčanů, kde jich 326 zemřelo? Proč potom jenom Lety a ne také někdejší Vitka v Brněnci, kulturní dům ve Březové nad Svitavou a další místa, kde za války trpěli, umírali, byli týráni, mučeni a vražděni lidé?

Tak jako za Hitlera, bujela propaganda rádiem ( která z toho to důvodu, byla zlevněna až o polovinu!!!)

Nepřipomíná vám to něco i dnes? Ale daleko propracovanější metodou a prostředky mediální manipulace! A bohužel, opět, těmi státními .

Volám po opětovném zavedení kvalitního vzdělání a to již od základních tříd! Ano, ani mne by nebavilo se ještě učit po příchodu ze školy ale věřte mi, je to ve vašem zájmu aby se maturity nestávaly blamáží a kvalitou se rovnaly učivu 9 tříd ZDŠ před rokem 1989. Chtějte vědět víc a nebudete ovladatelní!

Nespoléhejte se na internet. Čím dál víc dnes slyším: Co potřebuji, nebo budu potřebovat si najdu.

Chyba!

Je lepší mít vše v hlavě a nemuset se bát, že mi někdo vypne proud!



Váš Pavel Matějka

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama