Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2018 20:01:00

Ministryně Šlechtová předložila vládě tři veřejné zakázky

Ministryně Šlechtová předložila vládě tři veřejné zakázky

Ve středu 7. února 2018 vzala vláda České republiky na vědomí informace o třech veřejných zakázkách, které předložila ministryně obrany Karla Šlechtová.

 Jde o pořízení materiálu a zajištění služeb nutných pro bezproblémový chod a fungování vojáků jak při cvičeních na území České republiky, tak při jejich působení v zahraničních misích.

„Jsem sice ministryní obrany v demisi, ale úkoly a povinnosti, které musí vojáci plnit, se tím nijak nezastavily. Nerealizovat nákupy výstroje a přístrojů, které vojáci ke své práci nutně potřebují, by proto bylo nezodpovědné,“ uvedla k materiálům ministryně Šlechtová.

Společnosti Glomex bude zadána nadlimitní veřejná zakázka na dodání leteckých přileb pro posádky vrtulníků. Celkem půjde o 195 kusů leteckých přileb HGU-56 a 2 sady kontrolně měřící techniky. Armáda potřebuje tuto speciální výstroj, aby nahradila v současné době používané přilby. Firma Glomex byla vybrána záměrně, protože její přilby jsou konstruovány speciálně tak, aby mohly být využity ve vrtulnících Mi. U kompletů jiných výrobců by hrozilo, že budou s vrtulníky nekompatibilní. Pořizovaný komplet je používán v jednotkách NATO i AČR a je ověřený v zahraničních akcích. Zakázka bude realizována v době od podpisu smlouvy do 30. listopadu 2019 s předpokládanou hodnotou 21,4 mil. Kč.

Resort využil možnost opce

Další veřejnou zakázkou, o které ministryně Šlechtová zpravila vládní kolegy, je pořízení 1600 kusů monokulárního multifunkčního přístroje nočního vidění SADA PNV MUM-14 spolu s 500 adaptéry. Poprvé byla na dodávky tzv. noktovizorů prostřednictvím NATO Support and Procurement Agency (NSPA) uzavřena smlouva už v dubnu 2017 na 2500 přístrojů a 625 adaptérů.

Součástí byla i možnost opce na dodání dalších ve výše zmíněném počtu, jíž resort využil, protože základní potřeba AČR jen pro pozemní síly činí více než 5 000 kusů těchto přístrojů. Výhodou využití opce je zkrácení akvizičního procesu, díky němuž by měly přístroje být dodány do 30. listopadu letošního roku. Předpokládaná hodnota nákupu činí 182,125 mil. Kč.

Ministryně obrany vládě také představila zakázku, jejímž prostřednictvím bude moci státní podnik Vojenský technický ústav (VTÚ) nadále vykonávat sběr a archivaci datových a systémových souborů zaznamenaných palubními elektronickými záznamovými zařízeními a monitorovacími systémy vybraných typů letounů. Činnost, kterou VTÚ provádí už od roku 1997, vede ke kontrole a analýze technického stavu dotčených letounů, vyhodnocování příčin leteckých nehod a také k jejich predikci. Zakázka bude realizována v době od podpisu smlouvy do 31. prosince 2024 s předpokládanou hodnotou 20,95 mil. Kč.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama