RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2011 9:07:00

Kondolenční dopis předsedy vlády ČR Petra Nečase Zdeně a Josefu Mašínovým

Kondolenční dopis předsedy vlády ČR Petra Nečase Zdeně a Josefu Mašínovým

-

Vážená paní Mašínová,
 vážený pane Mašíne,

 dovolte mi prosím, abych Vám touto cestou ještě jednou vyjádřil svou nejhlubší a upřímnou soustrast nad úmrtím Vašeho bratra Ctirada. Velice rád bych se posledního rozloučení s ním osobně zúčastnil, ale mé časové dispozice mi bohužel neumožňují, abych do Clevelandu přiletěl. Je mi to opravdu velice líto. Pověřil jsem proto ministra obrany, pana Alexandra Vondru, aby se v mém zastoupení a mým jménem pohřbu zúčastnil.

 Ministr obrany bude zároveň Ctirada, i Vás, vážený pane Mašíne, dekorovat nejvyšším oceněním rezortu obrany, Vyznamenáním Zlaté lípy. Stane se tak na výraz úcty ke statečnosti, s níž jste se spolu s bratrem komunistickému totalitnímu režimu postavili. Vy sami nejlépe víte, že život konce čtyřicátých a počátku padesátých let v tehdejším Československu nebyl životem, ale pouhým živořením v otroctví a nevolnictví. Lidé se rodí a na svět přicházejí jako svobodní lidé. A právě jako svobodní lidé mají právo proti zotročování svému i své vlasti bojovat. Vy jste to dokázali a z boje proti komunistické totalitě jste vyšli vítězně. I proto Vám patří čestné místo v novodobých dějinách naší země.

 Vážená paní Mašínová a vážený pane Mašíne, chci znovu zdůraznit, že mě zpráva o skonu Vašeho bratra hluboce zasáhla. Jeho odchodem ztrácí Česká republika muže, jenž prokázaným hrdinstvím i pevnými mravními postoji může být příkladem naší současné společnosti.

 S úctou
 Petr Nečas, předseda vlády ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama