Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2018 21:20:00

Piráti vybrali nominanta do Rady ČTK

Piráti vybrali nominanta do Rady ČTK

Pirátská strana na základě otevřeného výběrového řízení vybrala nominanta do Rady ČTK. Stal se jím Jiří Táborský, který komisi přesvědčil svými zkušenostmi a vhledem do problematiky.

 Vybraný kandidát má mimo jiných i novinářské zkušenosti, pracoval na pozici analytika pro Úřad vlády ČR a naposledy byl tiskovým mluvčím.

Na otevřeném výběrovém řízení, které Piráti při poslaneckých nominacích do rad prosazují jako jediná strana, se podílel i poslanecký klub STAN. Vedle Tomáše Martínka, poslance Pirátů a předsedy nominačního týmu, zasedla ve výběrové komisi i poslankyně STAN Věra Kovářová, mediální experti Karolína Sadílková a David Smoljak. Do výběrového řízení se přihlásilo celkem 11 zájemců, které komise hodnotila na základě předem stanovených kritérií.

Tomáš Martínek k výběru kandidáta uvedl: „Věřím, že se nám podařilo vybrat vhodného kandidáta na členství v Radě ČTK, který by měl hájit objektivitu a nestrannost zpravodajství i před dezinformačními vlivy. Zároveň by měl přispět svým ekonomickým nadhledem. Byli bychom rádi, kdyby se naším postupem otevřeného výběrového řízení inspirovaly i ostatní politické strany."

Poslanecká sněmovna bude v tajné volbě volit tři nové členy do sedmičlenného orgánu. Členy rady volí sněmovna na dobu 5 let. Čtyři současní členové byli nominovaní poslaneckými kluby ANO, ČSSD, ODS a KDU-ČSL v minulém volebním období. Pirátská strana proto usiluje o prosazení svého nominanta.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama