Petr Bajer

  • Soukromníci
  • Holice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2018 15:04:14

Kouření v restauracích? Ideálně ať rozhoduje majitel

Kouření v restauracích? Ideálně ať rozhoduje majitel

Skupina 86 poslanců napříč politickým spektrem podala návrh zákona, kterým se mění zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek.

Novela chce povolit v restauracích, sportovištích a kulturních zařízeních zřízení kuřáren, zrušit zákaz kouření na pergolách a zastřešených předzahrádkách.

„Změny v tomto zákoně, který omezuje svobodu podnikání, patří i mezi naše priority. Návrh zákona tak vítáme a věříme ve zdravý rozum v Poslanecké sněmovně,“ dodává k tomu předseda Soukromníků Petr Bajer.

Podle Strany soukromníků zákon v současné podobě omezuje osobní svobodu jednotlivce při výběru prostředí, zbytečně přispívá k likvidaci stovek soukromníků provozujících restaurace a hotely a rozvrací staleté zvyklosti ve společnosti. Zákon bude obcházen, nebude dodržován. Zákon podnítí zvýšenou aktivitu udavačů a umožní tím další razie státních kontrolních orgánů. „Novelou zákona je nutné dosáhnout na možnost důsledného oddělení kuřáckých a nekuřáckých prostor včetně možnosti pro rozhodnutí majitele nebo provozovatele o tom, jestli bude provozovna kuřácká nebo nekuřácká,“ shrnuje hlavní požadavky Petr Bajer.

Hlavní principy navrhované úpravy

1) Povolit v restauracích, na sportovištích i kulturních zařízeních zřízení kuřáren podle sněmovnou již jednou odsouhlaseného návrhu. Max. 30 % plochy, vlastní odvětrávání, bez obsluhy a se zákazem vstupu osob mladších 18 let.

2) V případě provozoven do 80 m2 bez podávání jídla a s licencí na prodej alkoholu (výčepy a bary) ponechat na rozhodnutí vlastníka, zda půjde o kuřácký nebo nekuřácký prostor.

?3) Osvobodit od zákazu pergoly a jen zastřešené předzahrádky.

4) Vypustit odpovědnost za prodej alkoholického nápoje osobě, která by posléze mohla vykonávat činnost ohrožující zdraví lidí či poškodit majetek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama