Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2018 18:26:00

Ostravsko opět pod smogem. Bojujeme za zlepšení ovzduší

Ostravsko opět pod smogem. Bojujeme za zlepšení ovzduší

Ostravsko se již několik dnů opět potýká se zhoršenou kvalitou ovzduší. Limity polétavého prachu, který má na svědomí až 11 tisíc předčasných úmrtí ročně i vysoce dráždivého oxidu siřičitého byly několikrát překročeny.

 Na špatné ovzduší a smog si zvyknout nelze. Piráti již minulý týden předložili novelu zákona o ochraně ovzduší.

„Situace z posledního období jen ilustruje dlouhodobý stav, kdy lidé žijí v lokalitách, kde je překračování zákonných limitů znečištění ovzduší běžný jev. I proto jsme za Piráty předložili pozměňovací návrhy k zákonu o ochraně ovzduší. Směřujeme tak ke zlepšení podmínek v dohledné době," říká Jan Nezhyba, pirátský garant pro oblast životního prostředí z Moravskoslezského kraje.

Konkrétní znění pozměňovacích návrhů představila minulý týden předsedkyně Výboru pro životní prostředí PS PČR Dana Balcarová. Jedná se o zrušení výjimek na překračování limitů znečištění pro velké elektrárny a zavedení pravomoci obcí zakázat spalování hnědého nekvalitního uhlí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama