ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2011 22:45:31

Zrekonstruovaná silnice Bukovany–Ždánice byla slavnostně otevřena

Zrekonstruovaná silnice Bukovany–Ždánice byla slavnostně otevřena

V Ostrovánkách u Kyjova se v pátek 12. 8. 2011 uskutečnilo slavnostní otevření nově zrekonstruované silnice Bukovany – Ždánice.

Symbolickou pásku u komunikace, která zajišťuje dopravní spojení obcí Bukovany, Ostrovánky, Nechvalín a Lovčice s významnými regionálními sídly Kyjov a Ždánice, přestřihl hejtman Michal Hašek.

„Jedná se o další z řady velkých dopravních staveb, které Jihomoravský kraj v letošním roce realizuje. Zatímco stát letos do silniční infrastruktury neinvestuje a nezahájí žádnou novou stavbu, Jihomoravský kraj jich letos postupně zahajuje celkem devatenáct. Na jejich realizaci přitom výrazně ušetříme – díky otevřeným výběrovým řízením činí vyčíslená úspora celkových nákladů oproti předpokladům více než čtvrt miliardy korun. I na této silnici představuje rozdíl mezi předpokládanou a výslednou cenou více než osm milionů korun,“ řekl k otevření opravené komunikace hejtman Michal Hašek.

Realizací projektu za 46,6 milionů korun bylo dosaženo výrazného zkvalitnění stavu vozovky na podstatné části silničního tahu mezi Kyjovem a Ždánicemi. Starostka Ostrovánek Květoslava Svršková v této souvislosti poděkovala kraji za to, že realizací silnice výrazně přispěl ke zvýšení bezpečnosti občanů této obce. Podařilo se tak odstranit letitý problém, který byl předmětem kritiky obyvatel na tomto silničním tahu, ale i návštěvníků této turisticky zajímavé oblasti Středomoravských Karpat.

V rámci programu ROP jsou připravovány na tomto silničním tahu další etapy rekonstrukce silnice - průtah městem Ždánice a silnice v obci Nechvalín - v celkové délce 2,85 km.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama