ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2018 13:09:00

Léčbu jizvy na tváři Prahy už nemůžeme odkládat

Léčbu jizvy na tváři Prahy už nemůžeme odkládat

Rada hl. m. slíbila Pražanům, že “prosadí opatření vedoucí ke zklidnění Severojižní magistrály v celé délce”, čímž navázala na dlouholetou sérii průzkumů a studií směřujících k začlenění této dopravní tepny do městského prostředí.

Současná rada požádala o spolupráci při proměně magistrály celosvětově uznávaného architekta Jana Gehla a jeho kancelář Gehl Architects. Součástí spolupráce byly osobní konzultace a semináře, kterých se zúčastnily desítky zástupců městských částí a městských organizací.

Studie, kterou dánští urbanisté vytvořili, mimo jiné doporučila, aby Praha začala s úpravami co nejdříve a zaměřila se na menší změny zejména ve veřejném prostoru v okolí magistrály.

V srpnu 2017 Rada hlavního města schválila koncepci rozvoje magistrály a uložila náměstkyni primátorky Petře Kolínské přípravu harmonogramu. Institut plánování a rozvoje Prahy (IPR) dostal za úkol rozpracování jednotlivých opatření. „Prvním krokem by měla být drobná opatření, jako nové přechody tam, kde již nyní auta stojí na semaforech či doplnění mobiliáře. Tyto úpravy mohou přitom výrazně usnadnit život 100 000 chodců, kteří denně přes magistrálu procházejí, aniž bychom omezili automobilovou dopravu,“ uvedla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.  

„Město si na pomoc s kultivací magistrály zavolalo světově uznávaného odborníka a jeho tým. Jeho doporučení schválilo a uložilo mi rozfázovat je do řady malých kroků. Hned při pokusu o realizaci prvních z nich jsme však narazili," dodává Kolínská.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama