Ing. Jaroslava Němcová, MBA

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2018 12:03:00

Od Slováků se můžeme v mnohém inspirovat

Od Slováků se můžeme v mnohém inspirovat

První zahraniční služební cesta ministryně práce a sociálních věcí Jaroslavy Němcové logicky vedla k našim nejbližším sousedům na Slovensko.

 Se svým protějškem ministrem práce, sociálních věcí a rodiny Jánem Richterem probrala ministryně, jak fungují sociá lní služby, důchodový systém a politika zaměstnanosti v obou našich státech.

“V mnohém se můžeme nechat od Slováků inspirovat,” uvedla po jednání ministryně Ja roslava Němcová a dodala: „S panem ministrem jsme si potvrdili, že vztahy Čechů a Slováků jsou i dvacet pět let od rozdělení našeho společného státu nadstandardní. A to je dobře, že naše spolupráce takhle funguje. Jsme partnery na jednáních skupiny států V4 nebo v Bruselu, kde se navzájem se Slováky podporujeme v našich záměrech.“

„S Českem nás poj í nejen společná minulost, ale také společné problémy,“ dodal po jednání slovenský ministr práce Ján Richter. Během jednání s ministryní si vyměnili společné zkušenosti v mnoha oblastech sociální politiky a slíbili si, že vztahy obou ministerstev prohloubí . Oba politici se shodli, že cílem obou je chránit nejslabší a podporovat ty, kteří pracovat chtějí.

Závěrem jednání paní ministryně pozvala svůj slovenský protějšek do Prahy, ten nabídku přijal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama