Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2018 16:42:00

Předseda Bartoš předá premiérovi výzvu ke změně evropské politiky vůči Turecku

Předseda Bartoš předá premiérovi výzvu ke změně evropské politiky vůči Turecku

Předseda Pirátů Ivan Bartoš dnes na společném setkání předá premiérovi Babišovi výzvu pro Evropskou radu ke změně evropské politiky vůči Turecku.

 Turecko se před několika lety významně odchýlilo z cesty slučitelné s hodnotami Evropské unie. Piráti nechtějí přivírat oči nad cenzurou, utlačováním opozice a agresivní protikurdskou politikou doma i v zahraničí.

„Musíme společně tlačit na to, aby se turecký vývoj vrátil do přijatelných kolejí. Turecko potřebuje Evropu, stejně jako Evropa může profitovat na dobrých vztazích s demokratickým a postupně se rozvíjejícím Tureckem. Nesmíme se ale stát mlčenlivým a trpícím spojencem nespolehlivého, agresivního a autoritářského státu, který aktivně vystupuje proti našim zájmům,” komentuje předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Místopředseda Výboru pro evropské záležitosti PS PČR Mikuláš Peksa k tomu říká: „Česká vláda chce před Erdoganovou politikou i nadále zavírat oči, jak mi potvrdil státní tajemník na středečním jednání našeho výboru. Sám premiér na jednání bohužel ani nedorazil.”

Výzva pirátských poslanců:

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama